Обръщане на врати и прозорци

Терминът „обръщане на врати и прозорци“ е възникнал най-вероятно с течение на времето като вид дейност на старите майстори и занаятчии. Свързан е с монтажа и довършителните работи на дограма или врати. Освен това терминът „обръщане“ може да се използва не само за прозорци и врати, а и за трегери, ниши, колони и други архитектурни елементи.
 
Най-често обръщането на врати и прозорци се състои в запълването на разстоянието между касата и отвора в зидарията, като дейността е свързана със създаването на прави ъгли между основата (стената) и дограмата (или вратата). Извършва се основно чрез използването на гипсокартон.

Процесът следва стъпки на подготовка на повърхността - шпакловане, боядисване и полагане на декоративна мазилка. В зависимост от специфичността на монтажа на прозореца или вратата, обръщането може да бъде извършено по няколко различни начина.

Технологията обръщане на врати или прозорци се налага преди всичко с цел съхранението на експлоатационните характеристики на ново монтираните врати и прозорци. Обръщането се явява своеобразно обработване на прилежащите стенни повърхности. Благодарение на тази технология се подобряват звуковите и термоизолационните качества на дограмата.

Избягва се и нежелан конденз.
 
Обръщането на врати и прозорци е неделима част от създаването на уют и комфорт в дома.

Желателно е да се извърши веднага след смяна на старата дограма с нова, защото гледката за обитателите на жилището не е много приятна.

За да бъдете сигурни, че обръщането на вратите и прозорците ще бъде качествено направено, можете да потърсите професионалните услуги на специалистите от УЛТРЕЯ СТРОЙ.
 
Нашите услуги2024, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни.